Machiajul de zi vs. machiajul de seara – 3 lucruri pe care trebuie sa le stii

Prin machiaj se poate defini o arta complexa care consta intr-o multitudine de pasi si tehnici de lucru aplicate cu precizie si atentie, in vederea obtinerii celor mai frumoase rezultate.

Astfel, chiar daca definim sub denumirea generica de “machiaj” orice tip de creatie, cel de seara si cel de zi prezinta particularitati diferite. Asa se poate explica si faptul ca, un machiaj de zi este mai accesibil si mai rapid fata de unul de seara.

Cunoscand diferentele intre cele doua iti va fi mai usor sa intelegi unde se duc investitiile tale si ce tip de machiaj este ideal sa alegi data viitoare cand te programezi la un makeup.

Produsele utilizate sunt diferite

Din dorinta de a economisi bani, multe cliente ii solicita profesionistului sa efectueze un machiaj de zi. Totusi, pot aparea neplaceri din multe puncte de vedere, timpul redus asociat realizarii unui astfel de machiaj devenind de asemenea, un semn de intrebare.

Asa ca, trebuie sa ai in vedere ca pentru machiajul de zi, respectiv cel de seara, se folosesc doua categorii distincte de produse, deci cu proprietati diferite.

Durabilitatea machiajului este distincta

Machiajul de zi se executa cu produse care sa confere mai multa naturalete si care sa puna in evidenta trasaturile fizice ale oricarei femei, un timp limitat. Cel de seara insa, se bazeaza pe o multitudine de produse profesionale scumpe, complexe si extrem de rezistente, care nu se transfera/indeparteaza cu usurinta.

Astfel, este irealist sa te astepti ca un machiaj de zi sa fie la fel de impunator precum cel de seara si, trebuie sa ai in vedere ca acesta n-o sa reziste la fel cu cel din urma. Acesta este principalul motiv pentru care, intre cele doua, exista adesea o diferenta considerabila de pret. Produsele vor fi implicit mai scumpe, deci se vor reflecta in pret.

Machiajul de seara/eveniment necesita o complexitate mai mare

Daca un machiaj de zi poate fi realizat si in 20 minute, pentru cel de seara se poate depasi chiar si o ora. Cand se pune accent pe naturalete, produsele si tehnicile folosite sunt mai putine, aspect la polul opus pentru machiajul de seara.

Nu confunda nici machiajul pentru mirese de exemplu, cu cel de zi. Machiajul pentru eveniment se realizeaza dintr-o combinatie atenta de produse cu finish natural si de calitate profesionala astfel incat, acesta sa reziste impecabil de dimineata si pana la sfarsitul evenimentului.

Ca prin urmare, data viitoare cand te programezi la machiaj, evita sa-i soliciti make-up artistului un machiaj de zi in locul celui de mireasa sau a celui de eveniment, daca nu ai nevoie de un machiaj simplu, nepretentios, care te pune discret in valoare. Chiar daca vei cheltui in plus pentru un machiaj adecvat, diferentele vor fi remarcabile la capitolul durabilitate si aspect.

In plus, nu ar trebui niciodata sa-i soliciti profesionistului sa incheie mai repede, sa sara peste anumiti pasi sau sa aplice anumite produse, dat fiind ca acesta isi va utiliza necesarul analizand nevoile pielii, in raport cu motivul pentru care doresti un anumit machiaj.

Foto: unsplash.com

Lasă un răspuns