Despre vise si semnificatiile acestora

Stiai ca ne petrecem aproximativ o treime din viata dormind, timp in care se produc si visele?

Visele sunt o succesiune de imagini, senzatii, emotii, simboluri care apar involuntar in minte in timpul anumitor faze ale somnului. Cercetatorii ne informeaza ca o persoana adulta viseaza aproximativ 2 ore in decursul unei nopti, iar fiecare vis are o durata de 5-20 minute.

Toate persoanele au vise chiar daca atunci cand ne trezim uitam ce anume am visat, si este cunoscut faptul ca barbatii si femeile viseaza diferit, unele personae au vise in culoare iar altele pot avea vise doar alb negru.

Studiile cercetatorilor britanici au scos la iveala faptul ca exista o multime de factori ce pot influenta continutul viselor cum ar fi: stresul, anxietatea, anumite medicamente, filmele cu continut violent etc.

Sigmund Feud, parintele psihanalizei, era de parere ca visele sunt o expresie a conflictelor sau dorintelor reprimate indelung timp, iar cosmarurile reprezinta temerile noastre, pe care nu le exprimam si care ies la suprafata sub forma de vise neplacute.

Psihologul elvetian Carl Jung avea o alta parere despre vise si anume ca acestea sunt o forma de energie, emotii sau ganduri ce sunt eliberate de catre subconstient dar si  o incercare a psihicului de a ne comunica lucruri importante prin intermediul viselor.

Cum interpretezi corect un vis?

In primul rand, atunci cand te trezesti, scrie in detaliu pe o foaie de hartie sau chiar intr-un jurnal de vise tot ce iti amintesti din vis, ce anume ai vazut, ce culori predominau, decorul, dialogul, persoanele, sunete, emotiile pe care le-ai simtit orice detaliu fiind foarte important in deslusirea visului.

Nu uita ca simbolurile viselor sunt unice pentru tine, personajele din visul tau reprezinta aspecte ale tale este un mesaj primit din subconstient invelit in simbolism.

Iata care sunt cele mai frecvente vise si simbolistica lor

Visul in care apare o pisica – acestea reprezinta curiozitatea, independenta, lucruri ascunse sau chiar deceptii. De asemenea pisica in vis mai poate reprezenta o persoana din viata ta sau un comportament al tau care nu este bun si pe care e bine sa-l corectezi.

Visul in care apare un caine – ofera o perspectiva asupra gandurilor tale despre prietenie, protective sau loialitate, poate avea si un sens spiritual, acela de a-ti urma calea cu incredere in fortele proprii. Acest vis mai simbolizeaza si relatiile umane, nevoia de a proteja pe cineva.

Visul in care apare un sarpe – acesta simbolizeaza intelepciunea, renasterea, transformare, indica ca in viata ta vor avea loc transformari sau schimbari. Daca esti ranit de un sarpe in vis, asta poate insemna ca ai un comportament autodistructiv.

Visul in care apar bani – simbolizeaza increderea de sine, bunastarea, prosperitate si putere. Visul in care pierzi bani poate insemna si o pierdere in viata reala.

Visul in care apare o apa – acesta simbolizeaza fericire, bunastare daca este limpede, iar apa tulbure poate insemna neclaritati, suferinta, situatii confuze.

Foto:unsplash.com

Lasă un răspuns