Ce nu vrea un makeup artist sa stii

Fiecare specialist makeup are propriile sale secrete de infrumusetare atunci cand vine vorba despre cele mai bune tehnici si produse de machiaj pe care le foloseste astfel incat sa-ti ofere un rezultat pe masura, care sa te faca sa apelezi si data viitoare la maiestria sa. 

Si, desigur, nu toate secretele vor fi stiute si impartasite clientelor. Dar in materialul de astazi vei avea ocazia de a descoperi cateva secrete importante, pe care le poti pune si tu in aplicare atunci cand iti doresti un machiaj de vis, dar nu ai posibilitatea de a solicita ajutorul specialistului.

3 secrete pe care un make-up artist nu vrea sa le stii

Te poti bucura de un makeup WOW si cu produse accesibile

Alegand sa participe la o sedinta de machiaj profesionista, multe femei au impresia de fapt ca, platesc acele produse scumpe pe care urmeaza sa fie integrate in make-up. 

Realitatea e cu totul alta – o mare parte din ceea ce achiti se raporteaza la tehnica si este reinvestit mai apoi, in produse, cursuri de pregatire etc.

Ceea ce face diferenta intre o pereoana oarecare ce se machiaza singura, acasa, este in principal tehnica. Poti folosi cele mai scumpe produse daca nu sunt aplicate in mod corespunzator. De exemplu, produsele de machiaj se tapoteaza in piele, nu se intind si nu se freaca, aceasta fiind una dintre cele mai frecvente greseli.

Alege o lumina buna la care sa-ti faci machiajul 

Cu siguranta ti s-a intamplat cel putin o data sa ai surpriza ca, machiajul arata minunat in momentul aplicari, dar cand ai ajuns in fata altei oglinzi sau la exterior, lucrurile nu mai erau la fel de incantatoare (ori ai aplicat o nuanta nepotrivita de fond de ten, fie unele farduri erau mult prea contrastante pentru momentul zilei sau ocazia la care trebuia sa te prezinti).

O lumina buna va face intotdeauna diferenta. De aceea atunci cand un makeup artist te face acasa sau la salon, fie te aseaza intr-o anumita pozitie, fie dispune de un studio plin cu lumini artificiale, capabile a reproduca lumina naturala. 

Fara o lumina corespunzatoare este dificil sa creezi cu precizie un machiaj care sa te complimenteze pe deplin.

Croieste-ti machiajul si rutina de pregatire conform tipului tau de ten

Vazand la alte persoane numeroase lansari in materie de frumusete si ingrijire, poti fi tentata sa le folosesti si tu in speranta ca te vei bucura de aceleasi efecte. Pe langa tehnica de aplicare a produselor, la fel de important este cunoasterea particularitatilor tipului tau de ten.

Un ten gras are nevoie de alta pregatire fata de cel uscat, fiind necesar ca produsele de ingrijire si machiaj care vor fi compatibile sa dispuna de alte caracteristici. Vor exista diferente si de texturi, de persistenta etc. Astfel ca, machiajul devine o adevarata arta pentru fiecare persoana in parte. 

Acestea sunt bineinteles, doar cateva dintre cele mai importante secrete pe care orice profesionist le are in vedere atunci cand construieste un machiaj de zi sau de eveniment.

Ca prin urmare, pentru a obtine aceleasi rezultate, ai nevoie inclusiv de maiestrie si de exercitiu. Dar nu trebuie sa judeci un profesionist ca nu impartaseste aceste secrete. La urma urmei, pana ca acesta sa le afle, a investit o avere considerabila.

Lasă un răspuns