4 reguli de aur pentru conturarea fetei

Una dintre cele mai dificile tehnici de machiaj de dus la bun sfarsit este conturarea fetei, la care se adauga tehnica de realizare a liniei de tus. 

Un contur definit corespunzator, corect, va evidentia cu succes chipul care va capata un aspect mai tanar, efect contrar unui contur superficial ce poate accentua punctele slabe, ba chiar sa confere o senzatie de ten imbatranit. 

De aceea, este foarte important sa exersezi cat mai mult tehnica pentru conturarea fetei atunci cand realizezi un machiaj acasa, fie atunci cand vrei sa te specializezi in aceasta frumoasa meserie. Randurile urmatoare iti vor dezvalui 4 secrete de aur de la cei mai buni profesionisti, care te vor ajuta sa devii un expert in conturararea fetei.

Lucreaza cu cantitati mici de produs

Less is more! Sau in traducere, mai putin e mai mult, afirma specialistii. Indiferent ca folosesti produse de machiaj pentru conturarea fetei cu o textura cremoasa sau cele tip pudra, niciodata nu ar trebui sa te grabesti sa aplici din prima o cantitate mare de machiaj.

Aceasta eroare este frecvent comisa de catre incepatoare, in speranta ca vor castiga mai mult timp. In realitate, aplicand o cantitate foarte mare de produs, risti sa creezi un contur mult prea pronuntat, extremist, dificil de corectat, care te poate incuraja sa refaci intreg machiajul de la zero.

Asadar, alege sa aplici treptat cantitati mici de fard pentru a te bucura de mai mult succes in crearea conturului perfect.

Contureaza-ti tenul in 3 pasi

Tehnica de conturare a tenului se imparte in 3 diviziuni: conturul soft sau cel de baza, conturul propriu-zis si conturul intermediar. Hai sa aflii cateva informatii utile despre fiecare!

Forma ideala a fetei este cea ovala, forma la care aspira orice profesionist. Dar bineinteles, foarte putine persoane beneficiaza de aceasta, asa ca ea este construita estetic, prin intermediul conturului soft. Se stabileste imaginar un oval care incadreaza perfect centrul fetei si zona ochilor, iar mai apoi, prin intermediul unei pudre cu o culoare fina si neutra, se umple golul din afara acestei forme.

Ulterior se aplica un conturde accent, pe tample, in dreptul obrajilor etc. Aplicarea acestui contur poate fi distincta in functie de forma fetei, trucul mentionat mai sus fiind adesea aplicat pentru persoanele cu fata rotunda.

In cele din urma, va trebui sa aplici o culoare intermediara, la intersectia dintre frunte si par.

Miscarile de tapotare sunt esentiale

Majoritatea produselor de machiaj sunt aplicate gresit de catre incepatoare care tind sa „frece” produsul de piele, in loc sa-l impinga in aceasta. Cand aceasta eroare e asociata cu o cantitate mare de produs, rezultatul este unul devastator. Asadar, data viitoare cand iti conturezi tenul, alege sa aplici produsele tapotandu-le usor cu pensula sau buretele, ca sa te bucuri de un rezultat cat mai natural si profesionist.

Foloseste pensule de calitate

Pensulele de o calitate inferioara vor ingreuna modalitatea de aplicare a fardurilor. Acestea se disperseaza sub forma unor pete inestetice, in cantitati mult prea mari, ce devin dificil de uniformizat. Cele mai adecvate sunt pensulele moi din peri naturali, ce faciliteaza pe deplin modul de aplicare al conturului.

Foto:unsplash.com

Lasă un răspuns