4 greșeli pe care le faci cand aplici fondul de ten

Fondul de ten este un unul dintre cele mai iubite produse de machiaj de catre profesioniste si pasionate. Putine stiu insa, ca fondul de ten nu este destinat sa acopere imperfectiunile, ci sa uniformizeze nuanta tenului.

Din prisma acestui considerent, o femeie ajunge de nenumarate ori sa-si aleaga un fond de ten nepotrivit pe care, cu seama, il aplica neadecvat. Iar rezultatul in cele din urma, nu e cel mult visat. Descopera in randurile urmatoare care sunt cele mai frecvente greseli pe care le comiti si cum iti poti imbunatatii tehnica astfel incat sa te poti bucura de un ten frumos si cu un aspect sanatos.

Aplici fondul de ten inaintea corectorului

Una dintre cele mai frecvente erori pe care pasionatele si incepatoarele de machiaj le comit e ca aplica fondul de ten inaintea corectorului. Tinand cont de argumentul precizat anterior, concealerul ar trebui aplicat intotdeauna primul, pe zonele cheie, respectiv pe cele problematice. In acest fel, imperfectiunile vor fi acoperite cu succes, iar tenul va fi uniformizat ulterior, prin aplicarea fondului de ten.

Nu folosesti metoda de aplicare potrivita

Cele mai multe femei aleg pentru aplicarea fondului de ten o metoda consacrata de aplicare – cea cu degetele. Dincolo de acest aspect, fondul de ten este frecat de piele si nu tapotat, mod ce schimba intru totul aspectul final.

Pentru a obtine acel aspect uniform, fara de cusur, aplicarea fondului de ten cu buretele umed este esentiala. Poti folosi inainte pensula sau degete, dar nu uita sa intervii si cu buretele.

Cauti o acoperire mult prea mare

Atribuindu-i fondului de ten atributiile corectorului, te va tenta implicit sa cauti cea mai mare acoperire. Desigur, exista pe piata fonduri de ten cu o acoperire considerabila. Dar ce ar trebui sa stii despre acestea este ca sunt bogate in pigmenti, de unde si acoperirea ridicata.

Un astfel de fond de ten tinde insa sa incarce tenul mult prea tare. Si, ca prin urmare, poate deveni extrem de vizibil si sa nu-ti confere un rezultat natural, purtabil de zi cu zi.

In schimb, un fond de ten cu acoperire mica sau medie, va fi mai usor de aplicat, poate fi asezat chiar si in straturi daca simti nevoia (lucru mai putin intalnit daca-l vei asocia si cu corectorul potrivit), iar rezultatul va fi cel la care ai visat. 

Alegi nuanța nepotrivita

Atunci cand achizitionezi un fond de ten, alegerea nuantei se poate schimba, tot mai multe branduri alegand sa difersifice paleta in functie de tonul si subtonul fetei astfel incat, tot mai multe femei sa se poata bucura de favoritul lor fara niciun fel de probleme.

La fel de eronat, el este testat pe podul palmei, si nu la partea inferioara a fetei pe obraz, la trecerea dinspre fata, spre gat (punctul cheie). 

Evita intotdeauna aceste greseli, inclusiv sa mergi universal e aceeasi nuanta fara a analiza tonul si subtonul personal, implicit cel al fondului de ten dorit. Potrivirea acestuia trebuie sa fie cat mai perfecta cu pielea ta, ca sa poti sa te bucuri de o uniformizare perfecta.

Lasă un răspuns